- 100 gr margarin veya tereyağ
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 su bardağı un
- 1 su bardağından 1 parmak eksik pudra şekeri
Herkese Hayırlı akşamlar.
Sizlere Pişmaniye lezzetinde kıyır kıyır muhteşem bir helva tarifi vereceğim.
Bunu mutlaka vermek istedim.
Çünkü bu helvayı o kadar çok seviyorum ki bu zamana kadar bir türlü tutturamadım sertleşiyor yada kırılıyordu.
Sonunda nerde hatalar yaptığımı farkına vardım ölçüleri ayarladım ve gerçekten de tastamam kusursuz tam ölçü yemeğe doyum olmayan helva oldu.
Yapan herkes birde bu ölçülerde bu şekilde deneyin umarım bayılacaksınız

Sizlere Pişmaniye lezzetinde kıyır kıyır muhteşem bir helva tarifi vereceğim.
Bunu mutlaka vermek istedim.
Çünkü bu helvayı o kadar çok seviyorum ki bu zamana kadar bir türlü tutturamadım sertleşiyor yada kırılıyordu.
Sonunda nerde hatalar yaptığımı farkına vardım ölçüleri ayarladım ve gerçekten de tastamam kusursuz tam ölçü yemeğe doyum olmayan helva oldu.
Yapan herkes birde bu ölçülerde bu şekilde deneyin umarım bayılacaksınız


Hemen tarife geçiyorum.
100 gr margarin ve sıvı yağ tencereye alınır kısık ateşte eriyince içine un ilave edilir.
Una yağ az gibi gözükse de yağ eklemesi asla yapmayın birinci püf noktası bu.
Unu karıştırıp kavurdukça o katı halinden eser kalmayacak ve göreceksiniz ki un krema kıvamına gelecek.
Ben en büyük hatayı burda yapıp yağını fazla ekliyormuşum bunun farkına vardım.
100 gr margarin ve sıvı yağ tencereye alınır kısık ateşte eriyince içine un ilave edilir.
Una yağ az gibi gözükse de yağ eklemesi asla yapmayın birinci püf noktası bu.
Unu karıştırıp kavurdukça o katı halinden eser kalmayacak ve göreceksiniz ki un krema kıvamına gelecek.
Ben en büyük hatayı burda yapıp yağını fazla ekliyormuşum bunun farkına vardım.
Un iyice kavrulup rengi dönünce pudra şekeri ilave edilir ve karıştırmadan hemen kapatılır.
İkinci püf noktası da bu.
Karıştırıp eriyince kapatınca sertleşme oluyor.
Pudra şekeri ilave edilip altı kapatılınca karıştırmaya başlanır. Birkaç tur çevirip eridikten sonra helvamız istediğimiz kaba boşaltılıp soğumaya bırakılır.
Ben silikon minik kaplara servis ettim.
Hem servis açısından da çok rahat ve güzel oldu.
Soğuyunca kalıptan çıkarılıp servis edilir.
HERKESE MUTLAKA ŞİDDETLE TAVSİYE EDERİM.
Hayırlı Akşamlar

SEVGİLER

İkinci püf noktası da bu.
Karıştırıp eriyince kapatınca sertleşme oluyor.
Pudra şekeri ilave edilip altı kapatılınca karıştırmaya başlanır. Birkaç tur çevirip eridikten sonra helvamız istediğimiz kaba boşaltılıp soğumaya bırakılır.
Ben silikon minik kaplara servis ettim.
Hem servis açısından da çok rahat ve güzel oldu.
Soğuyunca kalıptan çıkarılıp servis edilir.
HERKESE MUTLAKA ŞİDDETLE TAVSİYE EDERİM.
Hayırlı Akşamlar


SEVGİLER















Hiç yorum yok:
Yorum Gönder