Nussecke Fındıklı Üçgen

Nussecke Fındıklı Uçgen

Nussecke Fındıklı Üçgen Tarifi'nin Malzemeleri

Hamur için:
  • 150 gr margarin
  • 130 gr şeker
  • 2 yumurta
  • 300 gr un
  • Yarım çay kaşığı kabartma tozu
Üst kısmı için:
  • 200 gr margarin
  • 200 gr şeker
  • 2 vanilya
  • 200 gr toz badem
  • 200 gr kırık fındık
  • 1 kutu kayısı marmelatı
En üstü için:
  • Çikolata

Nussecke Fındıklı Üçgen Tarifi'nin Yapılışı

Merhabalar herkese, önce bir kaba oda sıcaklığında margarin, un, yumurta, kabartma tozu ve şekeri elimizle iyice kurabiye hamuru olacak şekilde yoğuruyoruz. Eğer un gerekirse biraz daha ekleyebiliriz, hamuru buzdolabında 10 dakika bekletiyoruz. Şimdi geldik üst kısma; önce küçük bir tencereye margarini eritiyoruz, şeker, badem, fındık ve vanilyayı üzerine koyup birbirine karışacak şekilde karıştırıyoruz. Şimdi fırın tepsimizi alıp hamuru içine aynı boyda gelecek şekilde yayıyoruz, bir çatala üzerini delik delik yapıyoruz. Marmelatı üzerine sürüyoruz, badem ve fındık karışımını en üste döküyoruz güzel bir şekilde yayıyoruz. Önceden ısıttığımız fırına koyuyoruz, 150 derecede olması gerek. Pişince fırından çıkarıp hemen dilimleyelim çünkü soğuduğu zaman keserseniz hep dağılacaktır. Tadına doyamayacaksınız ve yapımıda çok basit. Afiyet olsun şimdiden.
Nussecke Fındıklı Uçgen
Nussecke Fındıklı Uçgen
Nussecke Fındıklı Uçgen
Nussecke Fındıklı Uçgen
Nussecke Fındıklı Uçgen
Nussecke Fındıklı Uçgen
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : Seo Makaleleri | Seo Kelime
Copyright © 2013. Yemek tarifi & Lezzet durağı - Tüm Hakları Saklıdır.
Tema Yapımcısı Seo Makaleleri