- 3 su bardağı fasulye
- 2 tane kuru soğan
- Pancar turşusu
- Yeşil zeytin
- Taze soğan
- Maydanoz
- Dereotu
Sosu İçin
- Pul biber
- Nar ekşisi
- Zeytin yağı
Fasulyeleri 1 gece önceden suya koyup bekletiyoruz. Suda beklettiğimiz fasulyeleri yaklaşık olarak 20 dakika haşlıyoruz (Suda bekletilmediyse bu süre yarım saati aşmalı iyice haşlanana kadar) Fasulyeler haşlanırken önce soğanı ince ve uzun bir şekilde doğrayıp biraz tuzla geniş bir kasenin içinde elimizle ovuyoruz .Daha sonra sırayla bütün malzemeleri bu kasenin içerisine doğrayalım. Fasulyeler haşlandıktan sonra süzgeçle süzdükten sonra soğuk sudan geçirip malzemelerin olduğu leğene ekleyip hepsini birlikte harmanlıyoruz. Harmanladığımız piyazı geniş bir salata tabağına düzgünce yayıp üzerine zeytinyağı, nar ekşisi, pul biberi gezdirip servise sunuyoruz.
AFİYETLER OLSUN 







Hiç yorum yok:
Yorum Gönder