Mor Pilav

Mor Pilav

Mor Pilav Tarifi'nin Malzemeleri

  • 1 adet siyah havuç
  • 2 su bardağı pirinç
  • 3 yemek kaşığı tereyağ
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 3 su bardağı sıcak su

Mor Pilav Tarifi'nin Yapılışı

Pirinç ayıklanır yıkanır ve üzerini geçecek kadar su ile üç dört saat bekletilir. Tereyağ ve sıvı yağ tencereye alınır, yağ eriyince rendelenmiş havuç eklenir bir iki dakika kavrulduktan sonra suyu süzülen pirinç eklenir. Bu şekilde 5 dakika kadar kavrulur tuzu eklenir sıcak suda eklenerek karıştırılır ve tencerenin kapağı kapatılır. Kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirilir.
Not: üzerinin delik delik olması piştiğini gösterir
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : Seo Makaleleri | Seo Kelime
Copyright © 2013. Yemek tarifi & Lezzet durağı - Tüm Hakları Saklıdır.
Tema Yapımcısı Seo Makaleleri