- 1 adet siyah havuç
- 2 su bardağı pirinç
- 3 yemek kaşığı tereyağ
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 3 su bardağı sıcak su
Pirinç ayıklanır yıkanır ve üzerini geçecek kadar su ile üç dört saat bekletilir. Tereyağ ve sıvı yağ tencereye alınır, yağ eriyince rendelenmiş havuç eklenir bir iki dakika kavrulduktan sonra suyu süzülen pirinç eklenir. Bu şekilde 5 dakika kadar kavrulur tuzu eklenir sıcak suda eklenerek karıştırılır ve tencerenin kapağı kapatılır. Kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirilir.
Not: üzerinin delik delik olması piştiğini gösterir
Not: üzerinin delik delik olması piştiğini gösterir
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder