- 10 adet milföy yaprağı
Kreması için;
- 2 buçuk su bardağı süt
- 1.5 yemek kaşığı un
- 1.5 yemek kaşığı nişasta
- 1 paket vanilya
- 1 tatlı kaşığı margarin
- 1 çay bardağı şeker daha da az olabilir
- Üzeri için hazır çikolatalı sos toz halinde
Milföyü çay bardağı yardımıyla yuvarlak kesip yaklaşık her milföyden üç tane çıkıyor ,yağlanmış tepside 180 derece kızarıncaya kadar pişirip soğumaya bırakın.
Kreması için; sütü, unu ,nişastayı ,şekeri karıştırıp ocağa pişmeye bırakın,kaynayınca vanilyayı margarini katıp 2-3 dakika daha kaynatıp soğumaya bırakın
pişen yuvarlak milföyleri ortasını kesip ikiye ayırın, ortasına kremasını koyup paketini göre hazırladığınız çikolata sosunu üzerine döküp servise hazır, afiyet olsun: ))
Kreması için; sütü, unu ,nişastayı ,şekeri karıştırıp ocağa pişmeye bırakın,kaynayınca vanilyayı margarini katıp 2-3 dakika daha kaynatıp soğumaya bırakın
pişen yuvarlak milföyleri ortasını kesip ikiye ayırın, ortasına kremasını koyup paketini göre hazırladığınız çikolata sosunu üzerine döküp servise hazır, afiyet olsun: ))
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder