Hamuru için:
- İki su bardağı süt
- 1 yumurta (sarısı üstüne beyazı içine)
- Bir su bardağından iki parmak eksik sıvı yağ
- İki tatlı kaşığı şeker
- Bir tatlı kaşığı tuz
- Bir paket yaş maya
- Alabildiği kadar un
İçi için:
- 200 gr haşhaş
- 1 su bardağı sıvı yağ
- Yüz gr ceviz robottan çekilmiş
- İki yemek kaşığı toz şeker
Mayayı ılık süt ile karıştırıp içine diğer malzemeleri ekleyip yumuşak kıvamlı bir hamur yoğuruyoruz .Portakal büyüklüğünde beş parça alıyoruz .Tabak büyüklüğünde açıp içine hazırladığımız harçtan bir yemek kaşığı sürüyoruz .Bu işlemi beş parçaya da uyguluyoruz .Sonra merdane yardımıyla biraz daha açıyoruz .Resimler yardımcı olacaktır .Sonra ikişer santim aralıkla bıçak yardımıyla kesiyoruz .Sonra iki tarafa doğru büküyoruz .Ortadan başlayarak tepsiye doluyoruz .Üzerine yumurta sarısı sürüp fırında kızartıyoruz AFİYET OLSUN.









Hiç yorum yok:
Yorum Gönder