Lahana (Kelem) Sarması

Lahana (kelem) Sarması

Lahana (Kelem) Sarması Tarifi'nin Malzemeleri

  • Beyaz lahana(kelem)
  • 400 gr Kıyma
  • Maydanoz
  • Yarım su bardağı pirinç-bulgur
  • 1 Soğan
  • Salça
  • 1 su bardağı sıvıyağ
  • Tereyağ
  • Karabiber
  • Pulbiber
  • Tuz

Lahana (Kelem) Sarması Tarifi'nin Yapılışı

Öncelikle Lahanayı ikiye bölüp yarım yarım haşlıyoruz.İç harcı; soğan ve maydanoz ince ince doğranır kıyma ,baharat ve yağ ve bütün malzemeler bi kap içerisinde iyice yoğurulur.
Haşlanmış olan yapraklara iç harcımızı sarıyoruz.
Tereyağını eritip salça ile kavuruyoruz su ilave edip sarmalarımızın üzerine ekliyoruz kısık ateşte iyice pişene kadar pişiriyoruz
Eğer buzluğunuzun bir köşesinde kemik varsa en alta koyabilirsiniz lezzetini ikiye katlar ananemin usuludur
AFİYET OLSUN :)
Lahana (kelem) SarmasıLahana (kelem) Sarması
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : Seo Makaleleri | Seo Kelime
Copyright © 2013. Yemek tarifi & Lezzet durağı - Tüm Hakları Saklıdır.
Tema Yapımcısı Seo Makaleleri