- Beyaz lahana(kelem)
- 400 gr Kıyma
- Maydanoz
- Yarım su bardağı pirinç-bulgur
- 1 Soğan
- Salça
- 1 su bardağı sıvıyağ
- Tereyağ
- Karabiber
- Pulbiber
- Tuz
Öncelikle Lahanayı ikiye bölüp yarım yarım haşlıyoruz.İç harcı; soğan ve maydanoz ince ince doğranır kıyma ,baharat ve yağ ve bütün malzemeler bi kap içerisinde iyice yoğurulur.
Haşlanmış olan yapraklara iç harcımızı sarıyoruz.
Tereyağını eritip salça ile kavuruyoruz su ilave edip sarmalarımızın üzerine ekliyoruz kısık ateşte iyice pişene kadar pişiriyoruz
Haşlanmış olan yapraklara iç harcımızı sarıyoruz.
Tereyağını eritip salça ile kavuruyoruz su ilave edip sarmalarımızın üzerine ekliyoruz kısık ateşte iyice pişene kadar pişiriyoruz
Eğer buzluğunuzun bir köşesinde kemik varsa en alta koyabilirsiniz lezzetini ikiye katlar ananemin usuludur
AFİYET OLSUN :)


Hiç yorum yok:
Yorum Gönder