- 4 su bardağı un
- 1 tatlı kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı maya
- 1 su bardağı ılık su
- 75 gram tereyağı yada margarin
İÇİ İÇİN;
- Kaşar
- Salam
- Sosis
- Sucuk
- Yeşil biber
- Kırmızı biber
- Salatalık turşu
- 2 yemek kaşığı salça
- Yarım su bardağı yağ
- Pul biber
- Karabiber
- Kekik
Maya, su, şekeri bir kapta karıştırıyoruz. Sonra içerisine tuzunu ve ununu koyuyoruz ve yoğurma ya başlıyoruz. (hamurumuz birazcık sert olacak merdane yardımıyla açabilirsiniz) 20 dk kadar dinlenmeye bırakıyoruz bu arada bizde üzerini malzemelerini doğruyoruz.
Sonra 2 yemek kaşığı salçayı baharatları ve yarım su bardağı yağı bir kasede çırpıyoruz. Sonra açtığımız hamurun üzerine fırçayla sürüyoruz. Sonra kaşarı döküyoruz ardından doğradığımız malzemeleri harmanlayıp üzerine döküyoruz sonra üzerine biraz daha kasar rendesi döküyoruz. Veeeeee fırına veriyoruz
Sonra 2 yemek kaşığı salçayı baharatları ve yarım su bardağı yağı bir kasede çırpıyoruz. Sonra açtığımız hamurun üzerine fırçayla sürüyoruz. Sonra kaşarı döküyoruz ardından doğradığımız malzemeleri harmanlayıp üzerine döküyoruz sonra üzerine biraz daha kasar rendesi döküyoruz. Veeeeee fırına veriyoruz
AFİYET OLSUN










Hiç yorum yok:
Yorum Gönder