- 3 su bardağı un
- 1 su bardağı ılık su
- 1 paket instant maya
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 2 kesme şeker
İç harcı için;
- 1/2 kilo ıspanak
- 2 soğan
- Tuz
- Toz kırmızı biber 1 çay kaşığı kadar
Kızartmak için
- Sıvı yağ
Az ve öz olsun diye ve ilk defa gözleme açtığım için 8 bezeyle bir deneme yaptım. Daha fazla gözleme yapmak için malzemeleri iki katına çıkarabilirsiniz. Gerçekten çok leziz oldu. Hamuru mayalayarak başlıyoruz önce; derin bir kaba 3 su bardağı unu elekten geçirerek koyuyoruz, ortasını çukur yapıp mayayı çukurun içine boşaltıp iki kesme şekeri yanına koyuyoruz. Tuzu kenarda kalan unun üzerine serpip ılık suyu ,mayanın üzerinden döküyor ve yavaş yavaş karıştırmaya başlıyoruz. Yumuşak olan hamuru mayalandırmak için kenara alıp üzerini örtüyoruz. İç malzemeleri hazırlamak için ıspanakları güzelce yıkıyoruz. Soğanları küp küp doğrayıp az yağda kavuruyoruz, soğanlar pembeleşince üzerine elimizle böldüğümüz ıspanakları ekleyip kavuruyoruz. Suyunu iyice çektirdikten sonra soğumaya bırakıyoruz. İç harcımız soğuyunca mayalanmış hamurumuz da hazır olmuş oluyor. Yaklaşık 20 – 30 dakika yetiyor. 8 bezeye böldüğümüz hamuru oklava ile yuvarlak açmaya çalışıyoruz. Yarısına iç harcı koyup diğer yarıyı üzerine kapatıyoruz. Az yağlı tavada önlü arkalı kızartıp sıcak sıcak servis ediyoruz.
Afiyet olsun.














Hiç yorum yok:
Yorum Gönder