Antep Usulü Künefe

Antep Usulü Künefe

Antep Usulü Künefe Tarifi'nin Malzemeleri

  • 750 gr kadayıf
  • 300 gr tereyağı
İç harcı için
  • 1 kase ceviz iri kıyılmış
Şerbeti için
  • 4 su bardağı şeker
  • 3. 5 su bardağı su
  • Yarım limon suyu
Üzeri için
  • Kaymak ve fıstık

Antep Usulü Künefe Tarifi'nin Yapılışı

Tepsimizi tereyağı ile yağıyoruz.
Sonra kalan yağı eritip kadayıfla karıştırıyoruz.
Daha sonra kadayafımızı ikiye ayırıyoruz.
Yarısını alta diziyoruz ve üzerine cevizi ekliyoruz .Daha sonra kalan kadayıfı da üstüne ekleyip kadayıfı iyice bastırdıktan sonra fırına veriyoruz. 30- 35 dakika piştikten sonra çıkartıp soğumasını bekliyoruz .Bu arada da şerbetimizi hazırlıyoruz .10 dakika kaynattıktan sonra kapatıyoruz ve 5 dakika bekledikten sonra kadayıfın üzerine boşaltıyoruz ve kesip tabaklar servis yaptıktan sonra üzerine kaymak ve fıstık la servis yapıyoruz .Afiyet olsun.

Antep Usulü Künefe
Antep Usulü Künefe
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : Seo Makaleleri | Seo Kelime
Copyright © 2013. Yemek tarifi & Lezzet durağı - Tüm Hakları Saklıdır.
Tema Yapımcısı Seo Makaleleri