- 1 su bardağı bulgur
- 1, 5 su bardağı sıcak su
- 1 domates (yada 1 çay bardağı domates ezmesi)
- 1 yemek kaşığı salça
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 küçük soğan
- Nane
- Karabiber
- Kimyon
- Tuz
Önce soğanları doğrayıp yağda kavuralım. Salçayı ekleyelim .Salçayı kavurduktan sonra domates ezmesini ekleyelim ve kavurmaya devam edelim. ( domates ezmesi yerine varsa 1 domatesi doğrayıp ekleyebilirsiniz )Yıkadığımız bulguru ekleyip birer çay kaşığı baharatları ekleyelim. Son olarak sıcak suyu döküp yaklaşık 10 dk pişirelim. Eğer et ya da tavuk suyunuz varsa su yerine kullanabilirsiniz ben olmadığı için yarım et bulyon kullandım. Dinlendikten sonra servis edebiliriz. Afiyet olsun :)

Hiç yorum yok:
Yorum Gönder