Damat Boğan Kurabiye Tarifi

Damat Boğan Kurabiye

Damat Boğan Kurabiye Tarifi'nin Malzemeleri

  • 1 paket oda sıcaklığında margarin
  • Yarım kilo nişasta
  • 2 yumurta
  • 3 fincan pudra şekeri (Türk kahvesi fincanı)
  • 4 yemek kaşığı un
  • 1 paket kabartma tozu

Damat Boğan Kurabiye Tarifi'nin Yapılışı

Nişastası bol olduğu için yerken ağız içinde pufff diye dağılıyor ve dile damağa yapışıyor.Bu yüzden adına damat boğan demişler diye tahmin ediyorum. Önce fırını 180 dereceye ayarlayalım ısınsın. Tüm malzemeleri karıştırıp kulak memesi kıvamına gelinceye kadar yoğuruyoruz. Elimizle yuvarlayıp hafifçe un serpiştirilmiş tepsiye diziyoruz. Tepsiye tombulca ve aralıklı yerleştirmenizi tavsiye ederim. Pişerken eriyip yayılıyor. Her fırının ayarı farklı olduğu için süre 15-25 dakika arasında değişiyor, çabucak pişiyor o yüzden sık sık kontrol etmek lazım. Kabarıp çatladıktan bir süre sonra bi tanesinin altını kaldırıp bakıyoruz. Hafif pembeleştiyse çıkarıyoruz fırından. Üzerine pudra şekeri(soğuduktan sonra) serperek afiyetle yiyoruz.
Damat Boğan Kurabiye
Damat Boğan Kurabiye
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : Seo Makaleleri | Seo Kelime
Copyright © 2013. Yemek tarifi & Lezzet durağı - Tüm Hakları Saklıdır.
Tema Yapımcısı Seo Makaleleri