- 1 paket oda sıcaklığında margarin
- Yarım kilo nişasta
- 2 yumurta
- 3 fincan pudra şekeri (Türk kahvesi fincanı)
- 4 yemek kaşığı un
- 1 paket kabartma tozu
Nişastası bol olduğu için yerken ağız içinde pufff diye dağılıyor ve dile damağa yapışıyor.Bu yüzden adına damat boğan demişler diye tahmin ediyorum. Önce fırını 180 dereceye ayarlayalım ısınsın. Tüm malzemeleri karıştırıp kulak memesi kıvamına gelinceye kadar yoğuruyoruz. Elimizle yuvarlayıp hafifçe un serpiştirilmiş tepsiye diziyoruz. Tepsiye tombulca ve aralıklı yerleştirmenizi tavsiye ederim. Pişerken eriyip yayılıyor. Her fırının ayarı farklı olduğu için süre 15-25 dakika arasında değişiyor, çabucak pişiyor o yüzden sık sık kontrol etmek lazım. Kabarıp çatladıktan bir süre sonra bi tanesinin altını kaldırıp bakıyoruz. Hafif pembeleştiyse çıkarıyoruz fırından. Üzerine pudra şekeri(soğuduktan sonra) serperek afiyetle yiyoruz.


Hiç yorum yok:
Yorum Gönder