- 1 adet rendelenmiş portakal
- 1 su bardağı portakal suyu
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 paket kabartma tozu
- Göz kararı un
İçi için ;
- Ceviz
Üzeri için ;
- Hindistan cevizi
Şerbeti için ;
- 2 su bardağı şeker
- 2, 5 su bardağı su
Öncelikle şerbet hazırlanır, kaynamaya başladıktan 6 dakika sonra kapatılır. Daha sonra hamur malzemeleri hazırlanır. Ve 1 parça koparılıp içine bir miktar ceviz koyulur üzeri kapatılıp yuvarlanır. Bu şekilde hepsi olur ve fırına verilir. Birazcık kızarır. İsteğe bağlı çok kızarmadan fırından alınır. Ilıyan şerbetin içine sıcakken atılır ve çıkarılıp servis tabağına alınır. Üzerine de hindistan cevizi atılır. Afiyetle sevgiler 







Hiç yorum yok:
Yorum Gönder