Zeytinyağlı bezelye yemeğimin içine havuç ve patates de ilave edince güzel bir sebze cümbüşü oldu :))Tadı enfes ve yapımı oldukça pratik.Şimdiden afiyetler olsun.Hadizeytinyağlı bezelye tarifimi uygulayalım...
Malzemeler :
- Yarım kg bezelye
- 1 adet orta boy soğan
- 2 adet orta boy patates
- 2 adet havuç
- Yarım su bardağı zeytinyağı
- 2 çorba kaşığı domates salçası
Zeytinyağlı Sebzeli Bezelye Tarifi :
Öncelikle bezelyeyi bir güzel yıkayıp süzün. Soğanı yemeklik doğrayın. Havuçların ve patateslerin kabuklarını aldıktan sonra küp küp doğrayın. Tencereye zeytinyağını ilave edip kızdırın. Doğradığınız soğanı ve havuçları tencereye alın, soğanlar hafif pembeleşinceye kadar orta ateşte bir miktar kavurun. Salçayı tencereye ekleyin ve 2-3 dakika karıştırarak kavurun. Şimdi tencereye süzdüğünüz bezelyeyi, ardında küp küp doğradığınız patatesleri dökün bu şekilde karıştırarak 1-2 dakika daha kavurun. Üzerini geçecek kadar su dökün. Tuzunu serpin ve orta ateşte tüm sebzeler yumuşayıncaya kadar yaklaşık yarım saat kısık ateşte pişirin.Zeytinyağlı bezelye servise hazır.Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder