
- Keki için;
- 1 su bardağı toz şeker
- 4 tane yumurta
- 1,5 su bardağı un
- 5 yemek kaşığı kakao
- 1 kabartma tozu
- 1 vanilya
- Kreması için;
- 2 çay bardağı toz şeker
- 1 çay bardağı un
- 3 su bardağı süt
- 2 yemek kaşığı mısır nişastası
- 2 adet yumurtanın sarısı
- 1 vanilya
Kakaolu Rulo Pasta Nasıl Yapılır
- Küçük bir tencereye vanilya hariç diğer malzemeleri koyun ve topaklanmaması için sürekli karıştırın.
- Muhallebi kaynamaya başlayınca vanilyayı ekleyin ve karıştırın, ardından altını kapatın.
- Muhallebiyi bir kenarda ılınması için bekletin ve ara sıra karıştırın ki kabuk tutmasın.
- Bir yandan keki yapmaya başlayın.Şekeri ve yumurtayı köpürene kadar çırpın.
- Üzerine un, kakao, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip karıştırın.
- Fırın tepsisine yağlı kağıt serin, hamuru kağıdın üzerine yayın ve 180 derece fırında pişirin.
- Kek piştikten sonra fırından çıkarın soğutmadan ılıkken kremayı üzerine dökün ve rulo şeklinde sarın.
- Buzdolabında bir kaç saat beklettikten sonra servis edin.Afiyet olsun.
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder