Kek için;
- 120 gr. (1 su bardağına yakın) un
- 140 gr. (Yarım su bardağından az daha çok) toz şeker
- 40 gr. Tereyağı
- 120 ml. (Yarım su bardağı) süt
- 1 yumurta
- 1, 5 çay kaşığı kabartma tozu
- 1 tutam tuz
- Yarım çay kaşığı vanilya esansı veya vanilin
Süslemesi için;
- 120 gr. çilekli krem şanti
- 1 su bardağından biraz daha az süt
- Renkli şekerlemeler
Un, şeker, kabartma tozu, tuz ve tereyağını karıştırıp kum görüntüsü olana kadar çırpıyoruz. Süt, yumurta ve vanilini de ekleyip 3-4 dakika daha çırpıyoruz. Kalıp olarak ben aldığım en küçük boy 12’li muffin kalıbını kullanıyorum. Bu tarif ile bu kalıp iki kere tam doluyor. Yani 24 adet miniş kekimiz oluyor. Hazırladığımız kek karışımını kalıpların 2/3 lük kısmına dökün. Önceden ısıtılmış fırında (170 derece), 20-25 dakika pişirin. Kürdan batırarak iyice piştiğinden emin olduktan, yani cupcakeler piştikten sonra bir kenarda soğumaya bırakın. Süsleme kremasını yapmak için internette türlü türlü tarifler var ancak ben burada kolay ve lezzetli olanını, hazır krem şantiyi kullanıyorum. Bir kaba krem şanti ve sütü koyup, mikserde orta hızda çırpın. Bir bardaktan daha az süt kullanmamızın sebebi, biraz daha katı bir krema elde etmek istememiz. Böylece süslediğimiz keklerimizin üzerinde daha şık duruyor. Cupcakeler soğuduktan sonra üzerlerini krem şanti, pasta şekeri, jelibon gibi şekerler ile dilediğiniz gibi süsleyebilirsiniz. Normalde yemesi bir hayli zor olan cupcakelerin bu tek lokmalık hallerine bayılacaksınız. Hepinize afiyet olsun :)



Hiç yorum yok:
Yorum Gönder