Pilavı için :
- 2 su bardağı pilavlık bulgur
- 3 su bardağı su
- 1 soğan
- 2 yemek kaşığı salça
- Sıvı yağ
- Yaklaşık 1 su bardağı un
Üstü için :
- Sarımsaklı yoğurt
- tereyağı
- 1 soğan
Öncelikle pilav için doğranmış soğanı yağ ile kavurun ardından salçayı ilave edin, yıkanmış bulgurunuzu ve kaynar suyu ekleyip orta ateşte pişirin ( bulgurun markasından su miktarı değişebilir. Piştikten sonra pilavınız çok hafif sulu kalsın). Pişen pilavı soğumaya bırakın, ve yavaş yavaş unu ekleyip elinizle yoğurun ( elinizle köfte sıkar gibi yapın tutuyorsa tamamdır öyle işlemi devam edin, arada elinizi ıslatın ki kolay olsun ) yağılı kağıt serilmiş tepsinize dizin ve önceden ısıtılmış 200 derecedeki fırında 15 dakika kızartın. Bu arada bir tavada diğer soğanı doğrayıp yağ ile kavurun ( isteğe göre sadece yağ da olabilir). Kızarış dolmaların üstüne önce sarımsaklı yoğurt gezdirin ve tereyağı Afiyetle yiyin 









Hiç yorum yok:
Yorum Gönder