İmir Dolması

İmir Dolmasi

İmir Dolması Tarifi'nin Malzemeleri

Pilavı için :
  • 2 su bardağı pilavlık bulgur
  • 3 su bardağı su
  • 1 soğan
  • 2 yemek kaşığı salça
  • Sıvı yağ
  • Yaklaşık 1 su bardağı un
Üstü için :
  • Sarımsaklı yoğurt
  • tereyağı
  • 1 soğan

İmir Dolması Tarifi'nin Yapılışı

Öncelikle pilav için doğranmış soğanı yağ ile kavurun ardından salçayı ilave edin, yıkanmış bulgurunuzu ve kaynar suyu ekleyip orta ateşte pişirin ( bulgurun markasından su miktarı değişebilir. Piştikten sonra pilavınız çok hafif sulu kalsın). Pişen pilavı soğumaya bırakın, ve yavaş yavaş unu ekleyip elinizle yoğurun ( elinizle köfte sıkar gibi yapın tutuyorsa tamamdır öyle işlemi devam edin, arada elinizi ıslatın ki kolay olsun ) yağılı kağıt serilmiş tepsinize dizin ve önceden ısıtılmış 200 derecedeki fırında 15 dakika kızartın. Bu arada bir tavada diğer soğanı doğrayıp yağ ile kavurun ( isteğe göre sadece yağ da olabilir). Kızarış dolmaların üstüne önce sarımsaklı yoğurt gezdirin ve tereyağı Afiyetle yiyin 😋👌👌👌
İmir Dolmasi
İmir Dolmasi
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : Seo Makaleleri | Seo Kelime
Copyright © 2013. Yemek tarifi & Lezzet durağı - Tüm Hakları Saklıdır.
Tema Yapımcısı Seo Makaleleri