Elmalı Turta Tarifi

Elmalı Turta

Elmalı Turta Tarifi'nin Malzemeleri

  • 125 gram margarin ( veya tereyağ )
  • 2-2. 5 su bardağı un
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 yumurta
  • 1/2 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilin
  • 1/2 su bardağı toz şeker
Dolgusu için ;
  • 5-6 elma
  • 2 tatlı kaşığı tarçın
  • 4-5 yemek kaşığı toz şeker
  • Ceviz ya da fındık içi

Elmalı Turta Tarifi'nin Yapılışı

Elmaları rendeleyip tencerede suyunu çekene kadar toz şeker ve tarçınla pişiriyoruz.
Biraz daha kısık ateşte pişirdikten sonra altını kapatıp ceviz ya da fındık içini de ekleyip soğumaya bırakıyoruz.
Margarin ve unu geniş bir kaba alıp elimizle karıştırıp harmanlıyoruz. Una yağı iyice yediriyoruz.
Yoğurt, yumurta, kabartma tozu, vanilin ve şekeri ekleyip kendini toparlayan bir hamur elde ediyoruz.
Hafif unlu tezgahta hamuru birleştirip disk şekli veriyoruz.
Biri daha büyük olacak şekilde kesip geniş olanı tart kalıbı büyüklüğünde merdane ile açıyoruz. Kenarları kalıptan yardım alarak kesip yağlanmış kalıbımıza dikkatli bir şekilde yerleştiriyoruz.
İçine elma harcımızı ekleyip düzeltiyoruz.
Kalan hamuru yine açıp şeritler kesiyoruz.
Hasır gibi şeritleri dizerek şekil veriyoruz.
Isıtılmış 180 ° fırınımızda altı üstü kızarana kadar iyice pişiriyoruz. Ilıdıktan sonra üzerine pudra şekeri serpip servis ediyoruz.
Afiyet Olsunn 😊
Elmalı Turta
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : Seo Makaleleri | Seo Kelime
Copyright © 2013. Yemek tarifi & Lezzet durağı - Tüm Hakları Saklıdır.
Tema Yapımcısı Seo Makaleleri